tarwestro zonnebril, tarwestro pen met bamboe, tarwestro lunchbox, tarwestro oortjes

Duurzame materialen in promotionele artikelen; tarwestro

Promotionel artikelen van tarwestroLunchboxen en oortjes van tarwestro

De trend van het gebruik van duurzame materialen voor premiums and give aways is niet meer te stoppen. Een aantal van deze materialen nemen wij een voor een onder de loep. Om maar eens beginnen met tarwestro. Dit materiaal is terug te vinden in veel duurzame(re) relatiegeschenken. Denk maar eens aan lunchboxen, pennen, zonnebrillen, oortjes etc. Onze multifunctionele Mr. Bio Wheat is een mooi voorbeeld van een tarwestro geschenk.

Tarwestro een no-waste grondstof

Wat is tarwestro eigenlijk? Tarwestro is een landbouwafvalproduct dat achterblijft nadat graan of sappen uit de gewassen zijn gehaald. Het overblijfsel van de stengel nadat de tarwe is geoogst noemen we tarwestro. Dit maakt tarwestro dus een no-waste grondstof. De stengel van de tarwe wordt omgezet naar pulp en op deze manier ingezet als bijproduct voor de productie van artikelen. Zo is tarwestro is tegenwoordig een vulmiddel voor thermoplastische composieten zoals polypropyleen of ABS. Het is een waardevolle, milieuvriendelijke hulpbron.

Vermindering van plastic

Terwijl de ontwikkeling van herbruikbare producten onverminderd door gaat, helpt tarwestro ondertussen de hoeveelheid plastic die nog wordt gebruikt te verminderen. Samengestelde kunststoffen zijn nooit te recyclen omdat deze uit verschillende componenten bestaan. Over recyclebare en gerecyclede promotionele artikelen vertellen we in een andere blog meer.